HVG Extra Business
HVG Extra Business
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem egyszerű csapatot építeni olyan cégnél, ahol a munkatársak a világ több pontján dolgoznak. A vállalati összeröffenések is sokat segíthetnek, de az igazán profi helyeken a mindennapi irodai rutinok is ezt szolgálják. A megoldásokról a Prezinél érdeklődtünk.

A prezentációs szoftverével berobbant Prezinek körülbelül 330 alkalmazottja van: 200 fő Budapesten, 90 San Franciscóban, további 40 munkatárs Rigában, az Infogramnál. A termékfejlesztés Budapesten történik, itt dolgozik a legtöbb mérnök és dizájner, a sales és a marketing központja pedig San Francisco, de a különféle csapatokból minden irodában vannak, csak mások a hangsúlyok. Ez is részben azért van, hogy könnyebb legyen a különböző perspektívákat integrálni.

„A Prezinek – az első hónapokat leszámítva – mindig is két központja volt: az egyik Budapesten, a másik pedig San Franciscóban. Ezért nekünk mindig is az volt a legnagyobb kihívás, hogy ezt a távolságot áthidaljuk. Ráadásul esetünkben nem csak a fizikai távolságról van szó: a két város között ugyanis kilenc óra az időeltolódás. Ami még különösen nehéz, hogy nem elvágólag osztjuk szét a feladatokat a két fő iroda között, hanem a csapatok egymás munkáira építve dolgoznak. Vagyis fontos, hogy mindenki pontosan tudja: ki, min dolgozik, és hol tart” – mondja Árvai Péter, a Prezi egyik alapítója.

Hogy ez meg is valósuljon, nagy hangsúlyt helyeznek a beszélgetésre. Ennek egyik formája a rendszeres Show and Tell, amikor – az Infogram rigai irodájával együtt – a három központban virtuálisan összejönnek, és megbeszélik aktuális munkáikat, hol tartanak, milyen nehézségeik vannak.

„Utóbbi különösen fontos, mert valljuk, hogy csak akkor lehet eredményesen csapatot építeni, ha bizalom és transzparencia van a cégen belül. Szerintünk ez a csapatépítés egyik legfontosabb hozzávalója”

– teszi hozzá Árvai Péter. A másik a személyes találkozás. A Prezi munkatársai sokat utaznak, időnként komplett magyarországi csapatok is eltöltenek néhány hetet San Franciscóban, vagy az amerikai kollégák Budapesten. Úgy látják: bár ezek az utak sok pénzbe kerülnek, bőségesen megtérülnek, mivel így a munkatársak jobban megismerik egymás gondolkodását, és erősödik a bizalom.

A jó alapokhoz az is kell, hogy a kollégák passzoljanak a csapatba. A Prezi tapasztalatai szerint, ha pontosan értik az emberek, min és miért dolgoznak, akkor a nemszeretem részfeladatokat is motiváltabban végzik, mert látják a nagy képet. Árvai szerint ezzel rengeteg felesleges feszültséget, vitát, rossz érzést lehet megspórolni.

„Az igazi munka az, hogy miközben a cég nő, meg tudjuk tartani ezeket a startupszerű működési reflexeket, ahol mindenki a csapat tagjának érzi magát, és tisztában van azzal, ő mit tesz hozzá a termékhez. A folyamatokat ezért minden egyes nagyobb növekedés alkalmával átszerveztük. Az alap, amit megtartottunk, a gyakorlatias gondolkodás és a kreativitás. Azt gondoljuk, hogy a problémákat át kell beszélni olyanokkal, akiknek teljesen más a perspektívájuk”.

Hasonló gondolatmenet érvényesül a csapatépítésben a Prezi másik alapítója, Halácsy Péter részvételével létrehozott iskolarendszerben a gyerekek és a tanárok között is. A Budapest School hálózat – amely idén ősztől az eddigi öt mellett  további három helyszínen indít képzést – esetében is igaz: az első a csapatépítés, a tanulás csak utána kezdődik.

„Ha nincs meg a közösséghez tartozás élménye, akkor a tanár hiába mondja, hogy oldjátok meg együtt ezt vagy azt. Nálunk az első pár hónap a csapatépítésről szól, még ha úgy tűnik is, hogy tanulunk. A gyerekek a tanárral közösen alkotják meg a szabályokat, így sokkal érdekeltebbek azok betartásában. Ez alatt az idő alatt kiderül az is, ki hogyan szeret dolgozni, kit mi zavar – vagyis tanulunk egymásról és magunkról is. Így ágyazunk meg a bizalomnak, a biztonságnak és a közös felelősségtudatnak. De arra is hangsúlyt helyezünk, hogy a tanárokból is igazi csapat alakuljon, mindenki integrálódjon a nagy egészbe. Utóbbi céges szinten is nagy kihívás, de egész jól haladunk.”

Nagy Melinda cikke eredetileg a HVG Extra Business 2018/3-as számában jelent meg.

Az igazi csapatmunka kulcsa: képesek vagyunk-e legyőzni közösségromboló, széthúzást szülő, emberinek tartott tulajdonságainkat. Kell egy csapat című könyvében Patrick Lencioni izgalmas történeten keresztül mutatja be, miért lett éppen Kathryn egy informatikai vállalat vezérigazgatója, miért veszített sokat a cég jó hírnevéből röpke két év alatt, és végül milyen napi küzdelmek árán sikerült egy ütőképes csapatot létrehozni. A könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Extra Business Business magazin

„Sokszor nem értjük, mi rakódott le a mélyben"

A csapatépítésnél lassabb, de hatékonyabb módszer a csoporton belüli hatékonyság növelésére a csapattanácsadás (team coaching). A név többfajta módszert takar, amelyekben egy közös: mélyre ásva hozzák felszínre a hatékony működést gátló dolgokat.

HVG Extra Business Business magazin

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

A kiemelkedő vezető megszállottan ragaszkodik a céljához, átlátja a rá bízott szervezetet, nem fél a népszerűtlen döntésektől és mások tanácsaitól, valamint képes kihozni a legjobbat a beosztottjaiból – amíg elegánsan át nem adja helyét utódjának. A HVG Extra Business cikke Alex Ferguson, a Manchester United egykori legendás edzőjének Vezetés című üzleti könyvéből válogat néhány tanácsot.

Mesterséges meteorzáport csinál egy japán cég

Mesterséges meteorzáport csinál egy japán cég

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Mára legfeljebb hószállingózás jut

Mára legfeljebb hószállingózás jut

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

Komoly havazás jöhet a hétvégén

Komoly havazás jöhet a hétvégén

Álhírterjesztőnek nevezte Orbán Viktort Jean-Claude Juncker

Álhírterjesztőnek nevezte Orbán Viktort Jean-Claude Juncker