Ha teheti, el se induljon Budapestre!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra is több mint húsz helyszínen van teljes útlezárás Pest megyében – közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője hétfő reggel.

Lényegesen hosszabb menetidővel kell számolnia annak, aki akár északról, akár a délről próbál Budapestre eljutni – hívta fel a figyelmet a szóvivő. 

Dunabogdánytól kezdődően a 11-es úton sok helyen félpályás lezárás van. Visegrádról Szentendrére csak a pilisszentlászlói úton lehet eljutni, ott viszont már korábban elkezdődtek a teljes körű felújítási munkák, így ott is a fél pályán lehet közlekedni.  

A váci térségben a 2-es és a 12-es úton is több helyen van teljes vagy félpályás korlátozás, ezért a közútkezelő azt javasolja a járművezetőknek, hogy az M2-es autóutat használják terelőútként – közölte. 

Pécsi Norbert Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy akár a váci, akár a szentendrei vagy a dél-pesti részről indulnak az autósok a főváros felé, mindenképp egyre erősebb forgalomra számítsanak, jelentősen megnövekedhet a menetidő.

Aki teheti, ma ne is induljon el autóval Budapest irányába ezekből a térségekből – javasolta Pécsi Norbert Sándor, és emlékeztetett rá, hogy a fővárosban is jelentős korlátozásokra lehet számítani.  

Aki útra kel, annak érdemes az Útinformnál vagy a megyei diszpécserszolgálatoknál tájékozódnia az aktuális forgalmi helyzetről – emelte ki a közútkezelő szóvivője.