Feladta magát a Radnóti-szobrot kettétörő férfi

Feladta magát a Radnóti-szobrot kettétörő férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Feladta magát az a 24 éves pápai fiatal, aki a gyanú szerint autójával nekiment Győr határában Radnóti Miklós szobrának, ami az ütközéstől kettétört – közölte oldalán a rendőrség.

Kedden kora délután feladta magát az a 24 éves pápai férfi, aki Győr határában a Radnóti-szobrot megrongálta. P. Szabolcs elmondta, hogy ismerőse személygépkocsijával és férfi utasával szombaton egy győri szórakozóhelyre tartott hajnali 2 órakor. A helyismeret hiánya és az éjszaki erős köd miatt későn észlelte a város határában, az út mellett álló gránitszobrot. Fékezése ellenére autójával a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, amely kettétört.

©

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy ijedtségében a helyszínről továbbhajtott. Az autóval messze nem jutott, mivel a járműből a benzin Öttevény belterületén kifogyott. Utasával együtt a járművet hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott.
 
A Győri Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt folytatja az eljárást a 24 éves pápai P. Szabolcs ellen.