szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új megállók, módosuló troliútvonalak, végállomás áthelyezések – sok minden változik a Baross téren vasárnaptól.

Vasárnaptól új forgalmi rend szerint közlekednek a troli- és autóbuszok Budapesten a Baross téren – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Kerepesi úti trolibusz-végállomásra érkezik, és onnan is indul a 73-as és a 76-os járat, és végleges helyére, a Baross téren a Bethlen Gábor utca torkolatához kerül a téren áthaladó buszok Keleti pályaudvari megállója is.

A 73-as és a 76-os troli új útvonalán új megállók létesültek a Rózsák terénél, illetve a Péterffy Sándor utcában. A 73-as troli a Baross tér megváltozott forgalmi rendjéhez igazodva a jövőben csúcsidőben 15, azon kívül 20 percenként közlekedik.

A változások miatt módosul a 79-es troli útvonala is: a Garay utcából a végállomást áthelyezték a Baross térre a Thököly út és a Nefelejcs utca kereszteződésébe.

Áthelyezték a buszok megállóját is, vasárnaptól a végleges helyén, a Bethlen Gábor utcai torkolatnál állnak meg az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 107E, a 133E, a 178-as, a 233E, a 907-es és a 973-as buszok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!