szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elképesztő történet a pesti utcákról: a mozgássérült egy piros lámpánál kocsijával véletlenül beleszállt egy másik autóba. A vétlen sofőr előbb rengeteg pénzt követelt, aztán többeket megvert. A önbíráskodó ellen vádat emelt a Fővárosi Főügyészség. A hvg.hu úgy tudja, a vádlott nem más, mint az éjszakai életben jól ismert Tanyi György.

Önbíráskodás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfival szemben, aki a vád szerint idén februárban egy közlekedési konfliktusban gyomorszájon rúgott egy mozgássérült férfit, majd ököllel bántalmazta a férfi védelmére kelt másik két személyt is.
 
Február 20-án késő este a vádlott az Erzsébet körúton piros lámpát kapott egy kereszteződésben. Amikor megállt, a mögötte haladó sértett beleütközött a vádlott gépkocsijába.

Mindkét sofőr kiszállt az autóból, és a születésétől fogva mankóval járó férfi azonnal elismerte a felelősségét. A vádlott ekkor azt követelte tőle, hogy rögvest a helyszínen fizessen neki 150 ezer forint kártérítést. A másik férfi vitatta a kár nagyságát, és visszautasította a követelést. Ekkora a vádlott nagy erővel gyomorszájon ütötte őt, a mozgássérült férfi a sínekre esett.

A járókelők közül ketten azonnal a sértett segítségére siettek. Őket a vádlott többször ököllel megütötte. A dühödt férfit végül együttes erővel sikerült a földre kényszeríteniük a rendőrség érkezéséig.
 
A Fővárosi Főügyészség bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat. Kiderült, a vádlott 2012 márciusában gáz- és riasztópisztollyal lövöldözött egy budapesti szórakozóhelyen.
 
A vádlott jelenleg házi őrizetben van, a főügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott a hvg.hu információi szerint Tanyi György, aki a Romkert felgyújtásával is gyanúsítanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

A gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárást a Médiatanács az RTL ellen, mert leadták a szivárványcsaládokról szóló hirdetést

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén