szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gőzerővel készülnek a müncheni tömegközlekedési társaságnál a szeptember 20-án kezdődő Oktoberfestre. A szokottnál többen lesznek szolgálatban, megnövelik a járatok számát, a metróban pedig gyorsabban forog majd a mozgólépcső – írja a RegionalBahn.hu.

A müncheni tömegközlekedésért felelős társaságnak minden évben komoly kihívást jelent az Oktoberfest. Az október 5-éig tartó tizenhat napos időszakban összesen hatezer többletmenetre 250 járművezetőt osztanak be, ehhez az ország más pontjairól és Ausztriából is bevonnak alvállalkozókat – közölték.

A rendezvény helyszínéhez az U4-es és U5-ös metró Theresienweise nevű megállója van a legközelebb, ott plusz hatvan, csúcsidőben plusz 75 ember segíti az utasok közlekedését. Harminc takarítót is hadra fognak. A hamburgi metrórendőrség tizenhat munkatársa segíti majd a müncheni egyenruhások munkáját.

Az utasoknak azt javasolják, hogy ha lehet, inkább sétáljanak el az Oktoberfest rendezvényeinek helyszínéig.

Ha a tömegközlekedést választják, inkább az U3-as és az U6-os vonalat használják, amelynek a Goetheplatz vagy a Poccistraße állomása néhány percre van csak az egyik bejárattól. A 18-as és a 19-es villamos is jó megoldás lehet.

A Theresienwiese metróállomáson a szokásos 0,5 m/s-os sebesség helyett gyorsabban, 0,68 m/s-os sebességgel haladnak majd a mozgólépcsők. Így a számítások szerint percenként 200 utassal több hagyhatja el az állomást.

A tömegben ideiglenes információs pontok és mozgópénztárosok is lesznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Szlovénia enyhít a lezárásokon