szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vizsgálat után megfelelő műszaki állapotúnak találták azt a buszt, amelynek kedd reggel kiesett az ablaka a 9-es vonalon, miután nekiesett egy utas – derül ki a BKV válaszából. A járműre új ablakkeretet építettek be, délután újra forgalomba állhat. A BKV kéri az utasokat, hogy mindig kapaszkodjanak a tömegközlekedési járműveken.

Az Index egyik olvasója számolt be arról, hogy a 9-es busz éppen a Margit híd lábánál járt kedd reggel, amikor egy éles kanyarban az egyik utas, egy külföldi fiú az ablaknak támaszkodott, hogy ne essen rá az előtte ülőre. Az ablak erre tokostól kiesett, és vele együtt majdnem az utas is. A sofőr megállás nélkül hajtott tovább a következő megállóba.

A hvg.hu megkereste az ügyben délelőtt a BKK sajtóosztályát, válasz már „BKV Zrt.” aláírással érkezett délután.

Azt írták, hogy egy Ik435 típusú busz oldalablakának „nekiesett egy utas, ennek következtében a jármű ablaka kiesett”.

©

Az érintett oldalablak az ülőhelyek mellett van, így a jármű gyári kialakítása miatt nincs előtte a belső burkolatokra erősített kapaszkodó vagy korlát, mint az állóhelyek melletti oldalablakoknál. „Ennek ellenére normál üzemeltetési körülmények között ahhoz, hogy az ülőhely melletti ablak kiessen, nem csekély mértékű külső vagy belső erőbehatás szükséges, mint ahogy az a jelen esetben is történt” – fogalmaztak.

A járművet a garázsban a szakemberek átvizsgálták, de a karosszéria- és vázszerkezeten nem találtak olyan elváltozást, sérülést, amely szerintük a reggeli balesetet okozhatta volna. A kocsi műszaki állapota megfelelő volt – olvasható a közleményben.

A buszt megjavították, új ablakkeretet építettek be, délután ismét forgalomba állhat – tették hozzá.

A BKV-ben egyben kérte az utasokat, hogy mindig kapaszkodjanak, ha nincs ülőhelyük, mert a járművek bármikor hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerülhetnek.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kína szerint mindenhol be kellene vezetni a QR-kódos személyellenőrzést, hogy újra lehessen utazgatni

Kína szerint mindenhol be kellene vezetni a QR-kódos személyellenőrzést, hogy újra lehessen utazgatni

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz