szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megindult a forgalom hétfőn a Hatvant és Újhatvant összekötő új vasúti felüljárón. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleménye szerint hétfő délelőtt mindkét irányból kétszer egy sávon megindult a forgalom a vasúti felüljáró déli oldalán. Az északi oldalt a gyalogosok is használhatják már.

A NIF beruházásában február végén kezdték építeni az új hidat. Lebontották a régi hidat, újat építettek, valamint körforgalmú csomóponttá alakítják a 3-as út és a 21-es út csatlakozását, elvégzik a 3-as út egy szakaszának korrekcióját is.

2015 szeptemberére fejezik be a teljes munkát, amelyre csaknem 6,5 milliárd forintot költenek, 85 százalék európai uniós és 15 százalék állami forrás felhasználásával.

A több mint százéves, rendkívül rossz műszaki állapotban lévő régi híd mellett korszerű acélgerendahidat építettek. Az új hídon a meglévő kétszer egy forgalmi sáv mellett buszsáv is van, járdát és kerékpárutat is kialakítanak. A híd alatti és az ettől északra lévő területen 64 férőhelyes parkoló lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse