Lerobbant és szomjan halt a puszta közepén egy ausztrál autós

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Lerobbant egy ausztrál férfi autója, gyalog indult el az 50 kilométerre lévő segítségig, de útközben szomjan halt. Egy nővel utazott, ő a kocsiban maradva élve megúszta.

Holtan találták meg azt a 60 éves férfit, aki – miután az autója lerobbant az ausztrál pusztaságban – 48 kilométert próbált legyalogolni kevés vízzel felszerelve a rekkenő hőségben. A férfi csaknem sikerrel járt, mindössze két kilométerrel a cél előtt találták meg a holttestét – jelentette be az ausztrál rendőrség csütörtökön. 

A férfi egy nővel együtt a nyugat-ausztráliai Windidda Station nevű szarvasmarhafarmra tartott, amikor lerobbant az autója vasárnap. Mivel másnapig egyetlen autó sem haladt el mellettük a félsivatagos vidéken, a férfi hétfőn egy kevés vízzel felszerelve gyalog indult útnak – áll a rendőrség közleményében. 

A nő kedd reggelig maradt a járműben, majd ő is megpróbált gyalog eljutni a farmig, végül szerda délután egy arra haladó autós mentette meg. A farm lakói ezután kezdték keresni a férfit, akinek a holttestét mindössze 2 kilométerre találták meg a Windidda Stationtől szerdán este. 

A rendőrség felhívta mindenki figyelmét, aki az ország 85 százalékát kitevő félsivatagos pusztaságon keresztül indul útnak a nyári hónapokban, hogy mindenképp vigyen magával megfelelő mennyiségű ivóvizet, és a jármű meghibásodása esetén maradjon a helyszínen. 

Az időjárás-előrejelzés szerint a régió legnagyobb településén, a pár száz lakosú Wilunában csütörtökön akár 39 Celsius-fokos hőség is lehet.