szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majdnem tíz kilométeren készültek el az új négysávos szakaszok a 21-es főúton Heves megye nyugati és Nógrád megye keleti részén, összesen 13,5 milliárd forintból. Heves megyében a Lőrinci-Zagyvaszántó-Apc szakaszon 5,3, Nógrádban Jobbágyi és Szurdokpüspöki között 4,5 kilométeren épült meg az új út. A költségek 85 százalékát uniós forrásból fedezték.

Becsó Zsolt, a nógrádi térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy a 21-es főút négysávosítási programja 1999-ig nyúlik vissza, az első szakasz építése 2001-ben kezdődött. Azóta 27 kilométeren készült el a négysávosítás Salgótarján és Hatvan között, és még 26 kilométer hiányzik.

©
©
©

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kommunikációs igazgatója szerint a fejlesztéssel 15 perccel rövidült a menetidő Salgótarján és az M3-as autópálya között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány