szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Helybeliek online petíciót indítottak, hogy rávegyék a vasúttársaságot, tegyen valamit a tötymörgés ellen.

Menetrend szerint átszállás nélkül 1 óra 41 perc alatt teszik meg a vonatok a Mátészalka és Debrecen közötti 78 kilométeres távolságot, és még az InterCityknek is 93 percig tart az út. A környékbeliek megelégelték, hogy ennyire lassan haladnak a szerelvények, az egyik hely kezdeményezés, a MátészalkaLeaks életre hívói petíciót indítottak a tarthatatlan helyzet javítására. Azt szeretnék, ha a szerelvények legalább óránként 80 kilométeres sebességgel közlekedhessenek.

Egyikük az RTL Klub Híradójának arról beszélt, hogy a MÁV-START az elhasználódott pályára, a stabilitásukat vesztett alépítményekre hivatkozva vezetett be 24 sebességkorlátozást a vonalon. Emiatt jelenleg nagyjából 20 perccel hosszabb a menetidő a két város között, mint 1997-ben volt.

A Híradó kérdésére a vasúttársaság közölte, hogy a lehetőségeikhez képest, fokozatosan fejlesztik a vonalat. Tavaly és idén állításuk szerint több felújítást is végeztek: egyebek mellett váltó-, váltótalpfa- és síncseréket, valamint vasbetolnalj-javításokat. A tervek szerint 2020-ban az Apafa és Hajdúsámson, 2021-ben pedig a Nyírgelse és Nyírbátor közötti szakaszt is felújítják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában

A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró

Tartja magát a 362 forint feletti árfolyamon az euró

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről

Film készül a titokban megkeresztelt és elrabolt zsidó gyermekről