szerző:
hvg.hu

Helybeliek online petíciót indítottak, hogy rávegyék a vasúttársaságot, tegyen valamit a tötymörgés ellen.

Menetrend szerint átszállás nélkül 1 óra 41 perc alatt teszik meg a vonatok a Mátészalka és Debrecen közötti 78 kilométeres távolságot, és még az InterCityknek is 93 percig tart az út. A környékbeliek megelégelték, hogy ennyire lassan haladnak a szerelvények, az egyik hely kezdeményezés, a MátészalkaLeaks életre hívói petíciót indítottak a tarthatatlan helyzet javítására. Azt szeretnék, ha a szerelvények legalább óránként 80 kilométeres sebességgel közlekedhessenek.

Egyikük az RTL Klub Híradójának arról beszélt, hogy a MÁV-START az elhasználódott pályára, a stabilitásukat vesztett alépítményekre hivatkozva vezetett be 24 sebességkorlátozást a vonalon. Emiatt jelenleg nagyjából 20 perccel hosszabb a menetidő a két város között, mint 1997-ben volt.

A Híradó kérdésére a vasúttársaság közölte, hogy a lehetőségeikhez képest, fokozatosan fejlesztik a vonalat. Tavaly és idén állításuk szerint több felújítást is végeztek: egyebek mellett váltó-, váltótalpfa- és síncseréket, valamint vasbetolnalj-javításokat. A tervek szerint 2020-ban az Apafa és Hajdúsámson, 2021-ben pedig a Nyírgelse és Nyírbátor közötti szakaszt is felújítják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!