szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

A kerékpárosklub 10 százalékos biciklis arányt szeretne 2030-ra Budapesten, Tarlós pedig "az autósokat is megnyugtató, de a kerékpárosokat is felemelő" együttműködést. Ki gondolta volna mindezt két éve?

Együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Kerékpárosklub.

Tarlós István főpolgármester azt mondta,

olyan együttműködést szeretne elérni, amiből az egész város profitálhat, és olyan munkát kíván kialakítani, ami megnyugtatja az autósokat, és felemeli a kerékpárosokat is.

A kerékpárosklub célja a fővárosban 10%-os kerékpáros forgalmi részarány elérése 2030-ra. Ehhez minden felújításnál kerékpározhatóbbá kellene tenni az utakat, és kerékpárosbarát kerületközpontokat lenne szükséges létrehozni, mondták.

A kerékpárosklub bizakodó, hogy két évvel a Tarlós Istvánnal folytatott viták után egy valóban hatékony együttműködéssel segítheti, hogy Budapest egy mindenki számára kerékpározható, élhető város legyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!