Autópálya-felújítások lesznek júliusban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) fenntartási programja részeként júliusban felújításokat végez az M3-as és az M5-ös autópálya, illetve az M0-ás autóút Budapesthez közel eső szakaszain, a torlódások elkerülése érdekében főleg hétvégeken - közölte az ÁAK.

Az M0-M5 csomópontban július 12-13-án és 19-20-án szombat reggel 7 órától, várhatóan vasárnap 19 óráig a csomópont aszfaltozása miatt kell lezárásra számítani. A felújítások ideje alatt a Győr felől érkezők Szeged felé lehajtva, majd Gyálnál megfordulva juthatnak Budapestre. Aki teheti, az 5. számú főutat (Soroksári út) használja Az M5-ös autópályán Szeged felől érkezők, a Pestszentlőrinczi csomópontnál fordulhatnak vissza, és hajthatnak fel az M0-ás autóútra - javasolja az ÁAK.

Az M5 autópálya Gyáli csomópontjában július 26-án és 27-én szombaton és vasárnap a Szeged felé vezető oldalon, a lassító sáv aszfaltburkolatát cserélik. Az ÁAK Zrt. a munkálatok idejére a forgalmat a haladó és az előző sávban is biztosítja, de a lassítósáv lezárása miatt Gyál felé közvetlenül a haladó sávból lehet majd kihajtani.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél július 11-13 között péntek estétől vasárnap délig, valamint 19-20 között szombat reggeltől vasárnap délig kell forgalomterelésre számítani a burkolat javításának idejére. Az M3-as autópályán rendszeres vasárnap délutáni nagy forgalom miatt mindkét hétvégén két forgalmi sávon haladhatnak az autósok a főváros felé. A terelőutakat minden esetben sárga táblák jelzik.