Elkészült a Vettel nevével fémjelzett Infiniti - fotók

Elkészült a Vettel nevével fémjelzett Infiniti - fotók

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Megkapta a róla elnevezett, sorozatgyártásba került Infiniti FX első példányát a Red Bull kétszeres világbajnok Forma-1-es pilótája, Sebastian Vettel, aki a hétvégén esedékes Japán nagydíj előtt vette át az új járgányt.

Mint ismeretes, az eredeti tervek szerint a tavaly Frankfurtban bemutatott ’Sebastian Vettel FX’-et egyedi modellnek szánta az Infiniti, azonban a nagy sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, hogy az autó sorozatgyártásba kerül. Az első példányt maga a névadó kapta meg, aki tanácsaival, elképzeléseivel segítette a tervezési folyamat során az Infiniti kreatív igazgatóját, Shiro Nakamurát.

Infiniti FX Sebastian Vettel - fotók
©

Vettel egy Tochigiben, az Infiniti főhadiszállásán tett látogatás során kapta meg az 5 literes, V8-as, 415 klóerős motorral szerelt járművet Andreas Sigltől, az Infitini Forma-1-es tevékenységét is irányító márkaigazgatótól. A gyár kommünikéje szerint a német klasszis rögvest ki is próbálta az újdonságot.

„Remek volt megtekinteni azt, hogyan megy a munka az Infinitinél a színfalak mögött” – nyilatkozta Vettel. „Találkoztam az emberekkel és kipróbáltam az autót. Elégedetten mondhatom, hogy az Infiniti remek munkát végzett. Az autó éppen azt nyújtja, amit elképzeltem: gyors és élvezetes vezetni.”

Vettel a hétvégi Japán Nagydíj előtt 165 pontjával az egyéni tabella 2. helyén áll, hátránya 29 egység a Ferrari vb-éllovasához, Fernando Alonsóhoz képest.