Kémfotón a sirályszárnyú Mercedes utóda

Kémfotón a sirályszárnyú Mercedes utóda

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kémfotókat tett közzé egy népszerű autós blog a mostanában búcsúztatott sirályszárnyú Mercedes, az SLS AMG készülőben lévő utódjáról. Az állítólag szimplán GT névre keresztelt újdonságot várhatóan a jövő évi Forma-1-es Német Nagydíj keretein belül leplezik le.

Mint ismeretes, a teljes egészében a csillagos márka házi tuningműhelye által megalkotott SLS AMG mostanában búcsúzik, a Final Edition névre keresztelt utolsó limitált szériát néhány nappal ezelőtt mutatták be. Az affalterbachi műhely dolgozik a modell helyére lépő újdonságon is, amely várhatóan a GT nevet kapja és a Carbuzz által közreadott friss kémfotók szerint hasonló „testfelépítésű” lesz az elődjéhez.

Mercedes AMG GT
©

Bár a rajongott sirályszányas ajtómegoldás eltűnik, az autó eleje és hátulja arányaiban hasonló lesz az SLS AMG-hez. A súlya a könnyű anyagoknak és az alumíniumváznak köszönhetően csökken, de más lesz a kocsi szíve is: míg a nagy elődöt 6,2 literes, V8-as egység hajtotta, addig az újdonság V8-asa a blog információi szerint 4 literes, duplaturbós lesz, nagyjából 500 lóerővel.

Mercedes AMG GT
©

A GT-től azt remélik a Mercedesnél, hogy elcsavarhatja azok fejét, akik Porsche 911-es vásárlásán morfondíroznak.