Michelisz pontokkal ünnepelte a századik WTCC-bevetést

Michelisz pontokkal ünnepelte a századik WTCC-bevetést

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A csalódottságot keltő szombati időmérő edzés után kettős pontszerzéssel zárta a Túraautó Világbajnokság (WTCC) hungaroringi fordulóját Michelisz Norbert. A jubiláló magyar pilóta sajnálja, hogy nem ezúttal nem sikerült dobogóra állnia a hazai futamon, ugyanakkor bizakodva tekint előre.

Michelisz a jobb első lengőkar törése miatt a szombat időmérőn már a Q2-ben elbúcsúzott: a 12. rajthelyet szerezte meg, ám a Chevy-pilóta Dusan Borkovics büntetésének köszönhetően a rajtrácson a 11. helyet foglalta el. Az első futamon villámrajtot véve öt autót előzött meg és a domináns Citroen nagyágyúját, a kilenc ralis vb-cím után az idei évtől pályaversenyzésre váltó Sebastien Loeböt maga mögött tartva a 6. helyen végzett, míg a második futamon egy helyet sikerült javítania, azt is a rajtnál, így a 10. pozícióban futott be. A hazai fordulóban Michelisz mindenképpen dobogóra akart állni, de így sem csalódott.

Michelisz Norbert
©

„Az első futam rajtja tényleg jól sikerült, több helyet javítottam, de a folytatásban nem tudtam előrelépni, mert kihagyott a motor, körönként akár kétszer-háromszor is, így nagyon nehéz dolgom volt. A második futamon nem sikerült annyira jól a rajt, mint szerettem volna és a többiek sem tették meg azt a szívességet, hogy koccanjanak. Annak fényében, ahogyan az időmérő sikerült, elfogadhatónak tartom ezeket az eredményeket. Ha nem lett volna gond a kocsimmal, valószínűleg akkor sem sikerültek volna jobban a dolgok, mert érződött a tempóhiány. Az mindenképpen jó hír, hogy mindkét dobogón volt Honda a dobogós helyeken” – mondta Michelisz, akinek a második futam a századik versenye volt a WTCC-ben és ennek apropóján főnöke, Zengő Zoltán tortával köszöntötte a pilótát.

Azzal kapcsolatban, hogy jelentett-e extra terhet számára az, hogy az első futamon maga mögött tartotta, a második pedig üldözte Loeböt, a magyar pilóta elmondta: „Jelentett nyomást, de semmivel sem nagyobbat, mint bármely másik versenytársam esetében. Azon már túl vagyok, hogy arra figyeljek, hogy Loeb jön-e mögöttem vagy más. Szerencsére sikerült úgy alakítanom a dolgokat, hogy egyszer sem sikerült támadó pozícióba kerülnie. Többször lecsúszott az ívről, mindkét futamon, ezért az volt a benyomásom, hogy küszködik.”

Michelisz Norbert és a jubileumi torta
©

Michelisz a jövő hétvégén már a Slovakiaringen csatázik a többiekkel, ám előtte a Zengő Motorsport is részt vesz azon a hungaroringi tesztelésen, amelyen ott lesznek a gyári Hondák és a Ladák is. „Mi is tesztelünk, mert ilyesmire csak ritkán van lehetőség. Kímélnünk kell a technikát, de Gergővel, a mérnökömmel már megbeszéltük, hogy vannak bizonyos dolgok, amiken mindenképpen dolgoznunk kell. A szlovákiai futammal kapcsolatban egyébként nagyon bizakodó vagyok. Az egyik kedvenc pályám és úgy érzem, hogy ott végre tényleg valós képet kaphatunk majd az erőviszonyokról” – fogalmazott a korábbi privát világbajnok, aki immáron 23 pontot egyez, amivel a 10. pozíciót birtkolja az egyéni tabellán.