Apja furikázott Hamilton 760 lóerős Pagani Zondájával

Apja furikázott Hamilton 760 lóerős Pagani Zondájával

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lewis Hamiltonról, a Mercedes Forma-1-es nagymenőjéről köztudott, hogy autókollekciójának talán legféltettebb kincse egy Pagani Zonda 760 LH, amelynek használatára azonban a zsúfolt versenynaptár miatt csak ritkán van lehetősége.

Épp emiatt a kocsiról eddig csak ritkán készült fénykép, azok túlnyomó többsége is inkább éjszakai, rossz fényviszonyok között készült felvétel volt.Legutóbb, a Monacói nagydíj hétvégéjén változott a helyzet: a 7,3 literes, V12-es Mercedes-AMG szív által hajtott 760 lóerős sportkocsit a pilóta kölcsönadta édesapjának, Anthonynak, aki ezzel furikázott a hercegségben.

Lewis Hamilton Pagani Zonda 760 LH-ja
©

Egy szemfüles fotósnak, bizonyos Melanie Medernek sikerült lencsevégre kapnia az autót, amely mélybíbor színben pompázik, s mint arra a GT Spirit című online szaklap rámutatott: Horacio Pagani műhelyéből ez az egy 760 LH gördült ki hatfokozatú, manuális váltóval.

Hamilton idén már négy futamot nyert, s bár a Spanyol Nagydíj után vezette az egyéni tabellát, Monacóban vereséget szenvedett házon belüli riválisától, Nico Rosbergtől, így a hétvégén esedékes montreali fordulónak a ponttáblázat 2. helyéről, 4 pontnyi hátrányból vág neki.