Több autót helyeztek forgalomba januárban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az idén januárban 4898 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, 11 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

A Jato Dynamics autóipari információszolgáltató cég közölte: kishaszonjárműből 1356 kelt el januárban, ez egy év alatt 54 százalékos emelkedésnek felel meg. 

A Jato adatai szerint a legsikeresebb autómárka (személyautó és összes haszongépjármű) a Ford volt, 911 darabszámmal, így a márka a hazai piac 14,4 százalékát fedte le. A legtöbb, 632 személyautót – ez az összes eladás 12,9 százaléka – a Skoda adta el az év első hónapjában. Második az Opel 627 darabbal, a harmadik pedig a Ford 555 eladott személygépkocsival.

A 3,5 tonna összsúlyt meg nem haladó kishaszonjárművek eladását a Ford vezette januárban, 110 jármű forgalomba helyezéssel, mögötte a Fiat 109 gépkocsival és a Volkswagen 104 darabbal.

A magyar gépjárműpiac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az új autó forgalomba helyezések többsége, 81 százaléka céges, míg a magán eladások a piac 19 százalékát teszik csak ki.