Látott már Forma-1-es autót Mad Max stíusban?

Látott már Forma-1-es autót Mad Max stíusban?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Május 21-én mutatják be a Mad Max: A harag útja című akciófilmet, amelynek promóciójában a Forma-1-es Lotus istálló is szerepet vállalt.

Noha a filmben nem tűnik fel az első három rész főszereplője, Mel Gibson, az alkotás a beharangozók alapján rendkívül látványosnak ígérkezik.  A hétvégi Forma-1-es Spanyol Nagydíjon a Lotus istálló is az új műre igyekszik ráirányítani a figyelmet: Romain Grosjean és Pastor Maldonado E23 típusjelű versenyautójának oldalán a film logója látható, ám az enstone-i egylet nem érte be ennyivel.

Mad Max Lotus F1
©

A száguldás kezdete előtt mutatták be azt a bizarr négykerekűt, amely szerintük a film szellemében fogant Forma-1-es autó. A kétségkívül furcsa járgányt Barcelonában ki is állították, két másik Mad Max modellel együtt.

Mad Max Lotus F1
©

A Forma-1-es futam helyszínén, a Circuit de Barcelona-Catalunya versenypályán persze azonnal beindult a zrikálás: miután Grosjean és Maldonado a 11-12. helyeken zárták az időmérő edzést, több újságíró is azon mókázott, hogy a Mad Max géppel talán gyorsabbak lehettek volna, ám akadtak olyan piszkálódások is, amelyek Maldonadóra lettek kihegyezve. Sokan viccelődtek azon is, hogy a sportág venezuelai karambolkirálya ezzel a géppel tudna igazán nagyokat alkotni…

Grosjean és Maldonado a Mad Max Lotusszal
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.