400 milliós LaFerrarit törtek össze Budapesten

400 milliós LaFerrarit törtek össze Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szuperautó jobb eleje törött, elég csúnyán. És hogy mi is ez? Egy 963 lóerős hibrid Ferrari, a maranellói márka csúcsmodellje, amelyből összesen 499 darab van a világon.

Egy műhelyből gurult ki az a LaFerrari, ami három másik autót is összetört szombaton a Váci út és a Fiastyúk utca sarkán - írta meg az Origo. A balesetben a négy autón kívül senki nem sérült meg, de a rendőrség még vizsgálja a körülményeket.

Hogy pontosan mi történt, azt egyelőre nem lehet tudni, az viszont biztos, hogy az autóból egy jókora darab szakadt ki. A rendszámot hamar levették a kocsiról - nem véletlenül, hiszen egy ilyen jármű balesete gyorsan feltűnik az embereknek -, így egyelőre azt sem tudni, hogy a sofőr milyen nemzetiségű lehet. Az esetről a Wörthersee GTI-Treffen nevű Facebook-oldal készített több képet is. A helyszínelés közben a tulajdonos a Ferrarihoz tartozó ponyvával takarta el az autót a kíváncsi szemek elől.

A LaFerrari (projekt nevén F150) egy hibrid meghajtású csúcsmodell: csaknem ezer lóerős, 3 másodpercen belül gyorsul 100 km/h-s tempóra, de 7 alatt már 200-on is fent van. Az Origo kommentelői rögtön elő is vették a Ferrari sofőrjét, hogy egy ilyen autót nem a Váci útra terveztek. Azt azonban nem lehet tudni, hogy a négy sofőr közül ki hibázott.

©
©
©
©
©

Egy olvasók Tomasz Piars is készített pár képet:

©
Tomasz Piars
©

Egy másik olvasónk szerint a kocsi tulajdonosa olaszul beszélt a partnerével, még az incidens előtt, a kocsin pedig szlovák rendszám volt.

A LaFerrariból mindössze 499 darab készült 2013 és 2015 között,  aki szeretne egyet, annak mintegy 1,3 millió eurót vagyis csaknem 400 millió forint kell letennie az asztalra.

Friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.