A gyerekeket óvja a Volvo, még biztonságosabb lett a gyerekülésük

A gyerekeket óvja a Volvo, még biztonságosabb lett a gyerekülésük

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A svédek tovább fejlesztették a saját modelljüket, ami nemcsak biztonságosabb, de kényelmesebb is lett.

A Volvo valóban komolyan gondolja, hogy 2020-ra ők gyártják majd a világ legbiztonságosabb autóit. Ennek egyik fontos sarokköve lesz majd a Drive Me-rendszer, ami a szakemberek szerint még a Tesla önvezető moduljánál is sokkal jobb lehet, a Volvo azonban egy másik fronton is rágyúrt a biztonságra: tovább fejlesztették az általuk készített gyerekülést.

Lotta Jakobsson, a Volvo Cars biztonsági központjának műszaki vezetője szerint a fejlesztések során kifejezetten arra összpontosítottak, hogy a gyerekek minden életkorban a lehető legbiztonságosabban utazzanak. Éppen ezért háromféle típussal álltak elő: a babaüléssel, a gyereküléssel, valamint egy ülésmagasítóval.

©
©
©

A legkisebbeknek valót 9 hónapos korig, vagy 13 kg-ig lehet használni, a gyerekeknek szánt változatot – amiben menetiránynak háttal utaznak – pedig 9 hónapos kortól egészen 6 éves korig. Persze ennél hamarabb is lehet váltani, de a Volvo azt ajánlja, legalább 3-4 éves korukig ebbe ültessük a gyereket. Az ülésmagasítót már a menetiránnyal szembe fordítva érdemes használni, 3-tól 10 éves korig.

A Volvo egyébként egy másik, a gyereket utazását érintő fejlesztésen is dolgozik, ami a tervek szerint sokat könnyíthet majd a szülők dolgán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.