310 lóerő a nagyon vagány Seat Leon Cupra R-ben

310 lóerő a nagyon vagány Seat Leon Cupra R-ben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Volkswagen konszern spanyol márkájának még sosem volt ennyire erős modellje.

A Seat nem sokkal a Frankfurti Autószalon előtt mutatta be valaha készült legerősebb személyautóját. A Leon Cupra R nevet kapott újdonság mozgatásáról egy 310 lóerős teljesítményű 2 literes TSI turbómotor gondoskodik, mely csak és kizárólag az első kerekeket hajtja. Nem mellesleg pedig ennyire sportosan néz ki az új Leon:

©

Hogy a gyártó tovább fokozza az izgalmakat, a Cupra R-be egy hatsebességes manuális váltót szerel. A duplakuplungos DSG automataváltó opciós extra, és az ezt megrendelőknek be kell érniük csupán 300 lóerővel. Ezenkívül említést érdemel még az adaptív futómű, a Brembo fékrendszer és a minden korábbinál sportosabb hangzású kipufogó.

©

A Midnight Black, Pyrenees Grey és Matte Grey színváltozatokban rendelhető Seat Leon Cupra R pontos ára egyelőre ismeretlen. Az viszont biztos, hogy az utcán igen ritkán jön majd szembe ilyen Seat, ugyanis ebből a modellből mindössze 799 példány fog készülni. A Leon Cupra ST 300-at nemrégiben teszteltük, és talán a Leon Cupra R-be is sikerül majd beülnünk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.