Fényes nappal követték a Tesla villanykamionját, van rajta egy-két érdekesség – videó

Fényes nappal követték a Tesla villanykamionját, van rajta egy-két érdekesség – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A futurisztikus nyergesvontatót a cég egyik telephelyén sikerült levideózni.

A bemutatóján lehetett valamennyire látni a kaliforniai cég első villanykamionját, de csak este és mesterséges megvilágításban. Most viszont sikerült hosszabban, fényes nappal is megnézni.

Egy Roy Greenbergnevű férfi kiszúrta – mondjuk nem volt nehéz – a járművet a Tesla Design Stúdiója körüli utakon és gyorsan a nyomába eredt. Fel is került a videója az Instagramra:

Érdekesség, hogy mennyire mély és üres a fülke hátulja, ami azt jelezné, hogy az akkumulátor csak a teherautó alvázán kap helyet. A Tesla által közölt korábbi teljesítményadatok alapján a jármű 1 MWh akkukapacitással rendelkezik, amihez elég masszív méretű akkumulátort kell tartalmazni.  Persze mindez korántsem biztos, hogy ennél a járműnél már így van. További érdekesség a gépkocsi hátulján látható szabványosnak tűnő vontatórendszer csatlakoztatás is.

Az előzetes információk szerint egyébként a Tesla kamionját többek közt önvezető funkcióval várták, aminek nagyjából 320-480 kilométeres hatótávolságot jósoltak – vagyis inkább középtávú, belföldi, városok közötti szállítmányozásra lehetne használni.

Egy kamionos összeszedte, mi baja a Tesla kamionjával

A múlt héten Elon Musk bemutatta legújabb fejlesztését, amellyel most a közúti fuvarozást akarja forradalmasítani. Vannak, akik kételyeket is megfogalmaztak a nagy dobással kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.