Jön a BMW, ami a Teslának is odacsapna

Jön a BMW, ami a Teslának is odacsapna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BMW iNext erős hatótávolságot ígér, kérdés, mire lesz ez elég a megjelenéskor.

Lassan két éve annak, hogy a BMW 2016 márciusában, a cég 100. születésnapi rendezvényén bemutatta azt az autót, ami a bajorok szerint a jövőt képviselheti majd a márk aszámára. A BMW iNext nevú jármű koncepciójáról akkor még nem sokat lehetett tudni, csupán azt, hogy teljesen elektromos változatban, valamint önvezető móddal érkezik, illetve, hogy 2021 a premier céldátuma. Most, közel két évvel később a Detroiti Autószalonon némi újdonságot is elárultak a járműről.

Az Inside EV's beszámolója szerint a cég egyelőre még fejleszti a kocsiba kerülő hajtásláncot, annyit azonban már elárultak, hogy nagyjából 700 km-es hatótávolsággal jönne a kocsi. Kérdés persze, hogy sikerül-e ehhez megfelelő akkumulátorcsomagot kifejleszteni, illetve, hogy mennyi lesz majd annak töltési ideje.

©

Az átaluk felvázolt hatótávolság azonban nem tűnik irreálisnak, tekintve, hogy a Tesla Roadster 2 1000 km-es hatótávolságot ígér. A legnagyobb kérdés ugyanakkor az, hogy 2021-ben mennyire lesz kiemelkedő a 700 km-es hatótávolság. Remélhetőleg semennyire, az ugyanis azt jelentené, hogy 3 év múlva olyan komoly előrelépés történik az akkumulátorok fejlesztése terén, ami már a kocsikban is megjelenik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.