Legyen a Dacia az új Mercedes?

Legyen a Dacia az új Mercedes?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Milyen lenne, ha a Dacia Logan nem alulról, hanem felülről támadná saját kategóriáját.

A francia tulajdonlás alatt szépen magára talált a Dacia márka. Racionális termékpalettával és árakkal, ügyesen lépkednek előre. Ki tudja mi lesz a vége, de egyelőre nagyon okosan, nem lőttek mellé, kik is a vásárlóik.

A Duster is átment egy alapos frissítésen, első sorban jobb minőségérzetű elemek kerültek bele. Egy francia dizájner pedig megrajzolta, milyen lenne, ha egyenesen prémium termékeket gyártana a Dacia. Egy Dacia Logant varázsolt át.

Ahogy kell, sokkal dinamikusabb vonalakat adott a kocsinak, de arra is figyelt, hogy a Renault tanulmányaiból vegyen át elemeket. Persze több, illetve igényesebb krómelemmel is játszott, akárcsak a selymesebb fényezéssel, és a márkajelzést is kisebbre vette, és átrakta máshova.

A belső térben az átszabott Logan renault-s középkonzolt kapna, a kormányt is igényesen átrajzolták, és láthatóan konkrét prémium márkától, a Mercedestől is vettek ötleteket, elsősorban a légbeömlők megformázásánál.

©
©
©

Arról, hogy mindennek van-e bármilyen valóságos lehetősége, lehet vitázni, de a prémiumkategória önmagában azt is jelenti, hogy a termékért extra felárat kell fizetni, ami nem csak a konkrét jobb technika, elemek, anyagok összességéből adódik. A Dacia elég jól elvan e nélkül is, de mondjuk az talán jogos felvetés, hogy önmagában miért drágább szebb formájú autókat csinálni?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.