szerző:
hvg.hu

Kevés olyan 1998-as évjáratú autó található a piacon, melynek ilyen komoly értéke van.

A Mercedes a 90-es évek végén a szép emlékű FIA GT1 bajnokságban az utcai CLK modell kőkemény sportváltozatával állt rajtvonalhoz. És hogy ezt megtehesse, homologizációs okokból 25 darabot le kellett gyártania a Mercedes-Benz AMG CLK GTR versenyautó közútra szelidített változatából.
©

A szárnyasajtós típusból tehát alig több mint két tucat példány készült, és ezek közül az egyik igen keveset futott darab augusztus végén árverésre kerül. Az RM Sothebys aukciósház által mintegy 5,25 millió dollárra, vagyis körülbelül 1,5 milliárd forintra taksált sportautóval eddig kevesebb mint 1500 kilométert tettek meg.

©

A 612 lóerős 6,9 literes V12-es motorral szerelt CLK GTR-rel alig 6 másodperc alatt tudható le a 0-160-as sprint, a végsebesség pedig 340 km/h felett alakul.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!