Körbenéztünk a 36 centiméterrel megnyújtott új Mercedes-Maybach utasterében

Körbenéztünk a 36 centiméterrel megnyújtott új Mercedes-Maybach utasterében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy luxusautó azoknak, akik az alap S650-es modellt a kelleténél egy picit szűkösebbnek találják.

A Genfi Autószalon Mercedes-standján ki van állítva többek közt a márka abszolút csúcsmodell kategóriás zászlóshajója, a Mercedes-Maybach S650:
©

A Brabus tuningmesterei ezt a típust alaposan felhergelt, 630-ról 900 lóerősre erősített változatban is elvitték Svájcba, melyen mi egy apró, de furcsán bosszantó hibát találtunk:

©

A szalonon a Klassen is komoly erőkkel képviselteti magát, itt debütált ugyanis a Mercedes-Maybach S650 hosszított változata:

©

Az újdonság igen beszédes, Klassen +360 típusjelzést kapott, ami arra utal, hogy az alapmodell tengelytávját 360 milliméterrel megnövelték.

©

Ily módon pedig az első ülésektől teljesen leválasztott utastérben minden korábbinál nagyobb kényelemben utazhatnak a bent ülők, akik olyan páncélozással is kérhetik az autót, ami szinte minden kézifegyver és robbanóanyag ellen védelmet biztosít.

©

A Klassen egyébként ennél is nagyobb Maybachokat is készít, ezek az 500, illetve 1050 milliméterrel nyújtott modellek viszont már kevésbé légies megjelenésűek. Már ha egyáltalán az ilyen limuzinok bármilyen formában légiesnek nevezhetők.

©

 

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.