A Lexus újraértelmezi a gigantikus hűtőrács fogalmát

A Lexus újraértelmezi a gigantikus hűtőrács fogalmát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A japán prémiumgyártó újdonságára elképesztően nagy hűtőrács került, és bár hatalmas maga az autó, meglepően kevesen utazhatnak benne.

A közelmúltban egyre több olyan autó látott napvilágot, melynek hűtőrácsa szó szerint hatalmasra sikeredett. Ilyen egyedi frontrészű autók leginkább a BMW kínálatában fedezhetők fel, illetve a Lexus aktuális modelljeinek is gigantikus a "szája". Most pedig megérkezett a minden előzmény nélküli Lexus LM, mely újraértelmezi a hatalmas hűtőrács fogalmát, íme:
©

A Lexus LM egy prémium kategóriás utasszállító jármű, mely kisbusz jellegű kialakítása miatt még a Lexus LS luxusszedánnál is több hellyel és nagyobb luxussal kényeztet. Az 5 méter hosszú, 1,85 méter széles, 1,94 méter magas, illetve 3 méteres tengelytávolságú újdonságban mindössze 4 ülés található.

©

A hátsó szakaszt a padlótól a plafonig húzódó fal választja el az elöl ülőktől. A hátsó két fotel nem csupán kialakításában, de elhelyezkedésében is a maximális kényelmet szolgálja: az ülőlap lágy tömésű szerkezete és a háttámla optimalizált dőlésszöge a legkiválóbb kanapék komfortját nyújtja.

©

A szórakoztatásról egyrészt egy a hátul ülők előtt található méretes kijelző, másrészt egy 19 hangszórós Mark Levinson Premium Surround hangrendszer gondoskodik. Az LM300h 2,5 literes benzinmotorra épülő hibrid rendszert és összkerékhajtást vonultat fel, az LM350-es modell esetében pedig egy 3,5 literes V6-os motor hajtja az első kerekeket.

©

A Lexus LM 2020 elején kerül piacra Kínában és egyes távol-keleti piacokon. Egyéb piacokon, így Európában egyelőre nincs terítéken az autó forgalmazása. Az jelenleg még ismeretlen árú típusból évente mintegy 4 800 példányt terveznek értékesíteni.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.