Körbejárta a világsajtót ez a magyar retró Mercedes

Körbejárta a világsajtót ez a magyar retró Mercedes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hetvenes évek etalonautója volt az állólámpás Merci, az E-osztály alapja. Most ezt a kettőt elegyítette egy magyar formatervező.

A autótervezők sokszor a múlt megszállottjai. Nem ritka, hogy vissza is hozzák egy-egy alkotásban direkt módon is egy korábbi korszak sikermodelljét. Ilyen például a Mercedes SLS AMG, amely a sirályszárnyas, ikonikus 300SL-re utalt, természetesen modern értelmezésben. A Mercedes-Benz Icon E Concept is a retromodern vonalat viszi, még ha ebből egyelőre nem is lesz valóság, de a munkára sokan felfigyeltek.

A legnagyobb autós oldalaknak is megtetszett a tervező munkája.

Obendorfer Dávid, (David Obendorfer) Icon E Concept a Mercedese a márka történetének két nagy tervezője iránti tisztelgés: az egyik Paul Bracq, aki az eredeti W115-öt alkotta, a másik Bruno Sacco, aki 1975 és 1999 között volt a márka vezető dizájnere.

©
©
©
©

A Mercedes 1968-os W115 szedánjának stílusjegyei, a téglalap alakú rács, az álló fényszóróház, a tetővonal, valamint a hátsó szekció, a jellegzetes hátsó lámpákkal mind megvannak a modern változaton is. A belső tér is ugyan olyan egyszerű, de elegáns, persze már a mai, digitális korszak fedélzeti kiegészítőivel.

Kétképernyős kijelző, a Mercedes Command érintőpaddal, ugyanakkor ott a krómozott karika is az egyik legnagyobb stílus geggként, ami a kürtöt szólaltatja meg.

©
©

Obendorfer nem lelkes amatőr, tervező stúdióban dolgozik, aki ilyen látványos retró modelleket készített már, mint a csendőrbusz Citroën H-típus újragondolása vagy a modernizált Renault 4-es és a Fiat 600-as.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások