A Mol is belevág a hidrogénes autózásba

A Mol is belevág a hidrogénes autózásba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ők természetesen az ellátási láncban kívánnak jó helyzetbe kerülni: hidrogénkutak, fejlesztés és újrahasznosítás.

Hidrogén-üzemanyagcellás projektek kelet-közép-európai fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Mol-csoport az InoBat akcelerátor céggel.

A Mol közleménye szerint az együttműködés a hidrogénbeszerzést és -ellátást, a hidrogénben gazdag folyékony üzemanyagok kifejlesztését és tesztelését, valamint az üzemanyag-forgalmazást és -értékesítést segítheti. Emellett lehetőség nyílik egy új, üzemanyag-újrahasznosítással is foglalkozó termelőüzem létrehozására is.

Világi Oszkár, a Mol-csoport innovációs ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a Mol a mobilitás várható átalakulása miatt szorgalmazza az innovatív projektek támogatását a térségben.

Marian Bocek, az InoBat társalapítója és ügyvezetője úgy véli, hogy a Mol több évtizedes tapasztalataival felgyorsíthatják a hidrogén-üzemanyagcellás technológiák használatát, továbbá integrált európai alternatív üzemanyag- és e-mobilitási értéklánc is létrejöhet. Várakozása szerint a fejlesztések a régi piacok átalakítása mellett újakat is hozhatnak.

A prágai központú InoBat közös vállalkozások létrehozásával kapcsolja össze a térség energetikai iparvállalatait a legkorszerűbb technológiákkal. Ennek keretében kutatási, fejlesztési és tesztelési platformokat üzemeltetnek, illetve elektromobilitási, energiatárolási és üzemanyag-fejlesztéshez használható gyártósorok tervezésében is részt vesznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások