Új utastájékoztató tábla érkezett a rendbe rakott Keletibe, igaz, volt vele egy kis gond

Új utastájékoztató tábla érkezett a rendbe rakott Keletibe, igaz, volt vele egy kis gond

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

4-5 percig csak nagy kékség volt látható a LED-falon meg egy szöveg, hogy az utasok a hangosbemondót figyeljék. A táblát azóta újraindították, zavartalanul üzemel.

Két héten át zárva tartott a Keleti pályaudvar, ahol több dolgot felújítottak, eltakarítottak, és többek közt lecserélték a lépcsőnél lévő nagy, többéves utastájékoztató kijelzőt.

A karbantartás a hétvégén befejeződött, így május 27-én, hétfőn hajnalban újraindulhatott a vonatközlekedés. Azonban a fejlesztések egyik legfontosabbja, a LED-fal egy ideig nem úgy működött, ahogy kellett volna: kéken világított, és a 444-hez elküldött fotók szerint egy üzenet szerepelt rajta, hogy az utasok figyeljék a hangosbemondót. A lap képeket is kapott erről egy utastól, aki az újranyitás utáni első reggelen lépett be a pályaudvarra.

Cikkünk megjelenése után a MÁV azt közölte:

a lefényképezett állapot mindössze 4-5 percig állt fenn, a kijelzőt azonnal újraindították, jelenleg is zavarmentesen üzemel.

A kijelző amúgy 24 négyzetméteres, az eszköz és a tartószerkezet szállításán túl a kiszolgáló szoftveres környezetet is a T-Systems Magyarország biztosította, szállította a MÁV megbízásából. A T-Systems hétfő reggeli közleményében azt is írta, hogy:

Hozzászólások