Elképesztő a Mercedes GLS, ha kell, kiugrálja magát a homokcsapdából – videó

Elképesztő a Mercedes GLS, ha kell, kiugrálja magát a homokcsapdából – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Mint Münchausen báró, saját hajánál fogva húzza ki magát. Csak ez nem mese.

Az új Mercedes-Benz GLS az egyik legfejlettebb SUV jelenleg a piacon. A megújult modellbe hatékonyabb motorok kerültek, egy teljesen új intelligens off-road technologiával kombinálva E-Active Body Control néven.

Ez egy 48 voltos akkumulátorral ellátott, hidropneumatikus felfüggesztés, amely elképesztő variációit engedi meg a futómű-beállításoknak. Még azt is, ami a videón látszik, hogy a hatalmas, hétüléses SUV kirugózza magát a nehéz off-road helyzetekből.

A megoldás nem teljesen új az iparágban, de lenyűgöző, ahogyan a jármű kiugrál a homokcsapdából. A videón egy GLS-t mutatnak, ami elakad a homokban. Néhány másodperc múlva a vezető aktiválja az E-Active Body Control rendszer „ugráló” üzemmódját, ami a járművet dinamikusan elkezdni fel-le mozgatni, amíg végül a GLS kimozogja magát a csapdából. (A teljes videóban ez a 3:00 perctől látható.)

A bemutatón egy másik érdekes funkció is látható, mert a német prémium SUV-nek olyan rendszere is van, amely lehetővé teszi a járművezető számára, hogy a levegős rendszer révén, a kerekek mindegyikét külön-külön egyedileg állítsa be.

Ebben az esetben a vezető leengedi a jármű bal oldalát, és a középkonzolon található képernyőn keresztül felemeli a jobb oldalt. Ez az off-road funkció akkor jöhet jól, ha egy kerék beragad mondjuk egy árokba.

A várhatóan 80 000 eurós (25,3 millió forint) alapárú újdonság forgalmazása az idei év végén kezdődik meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.