Csak tőlünk a világnak - elindult a Mercedes CLA sportkombi gyártása

Csak tőlünk a világnak - elindult a Mercedes CLA sportkombi gyártása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ezekben is minden bizonnyal ott lesz a „Made in Hungary” matrica.

Néhány hónappal a CLA Coupé után, az új CLA Shooting Braket is elkezdték gyártani a magyar Mercedes-Benz gyárban. Ezt a két modellt kizárólag a magyar üzem gyártja a világ számára. Az említett két modell mellett az A-osztályt gyártják még nálunk 2018 óta.

A 2013-as piaci bevezetés óta a CLA Coupé és a CLA legnagyobb piacai Kína, az USA és Németország. A most elindított második genercációs CLA kombi, vagyis Shooting Brake 4,8 centiméterrel hosszabb, 5,3 centiméterrel szélesebb és 2 milliméterrel alacsonyabb az elődjénél, az utastér méretének szempontjából pedig a 3 centiméteres tengelytávnövekedés a legfontosabb hír.

©

Fontos továbbá, hogy a kézmozdulat nélkül is nyitható csomagtérajtó mögött egy a korábbiaknál jelentősen szélesebb nyíláson keresztül pakolhatjuk be csomagjainkat, és a raktérnek nemcsak a szélessége, hanem a mélysége is nőtt néhány centiméterrel. A motortérben teljes egészében a kupé modell erőforrásai találhatók, amelyeket már vezettünk is a nemzetközi bemutatóján.

A kecskeméti Mercedes-Benz üzemben jelenleg 4700-an dolgoznak és tavaly 190 000 Mercedes-Benz kompakt járművet gyártottak itt.

Mercedes CLA Coupé-menetpróba: mit tud az új kecskeméti autó?

A Mercedes kompakt méretű dizájn-limuzinjából itt a második generáció. A négyajtós kupé szépen beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a Mercedes közönségének megfiatalítását. Ráadásul,továbbra is ott virít a „Made in Hungary" felirat a B-oszlop tövében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.