Őrült árával is kitűnik ez a fehérorosz közúti Batmobile

Őrült árával is kitűnik ez a fehérorosz közúti Batmobile

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

300 millió forintos alapár semmiképpen nem nevezhető átlagosnak. Igaz a jármű sem az.

A Frankfurti Autószalonra nem csak a hagyományos, nagy gyártók új tömegmodelljeit hozzák el, hanem szép számban jelen vannak az egyedi műhelyek is. Ilyen a fehérorosz Ramsmobile, amely egészen excentrikus stílusú járművel érkezett.

A szerényen csak „többcélú hiperjárműnek” nevezett Protos RM-X2 fejlesztésük sajátossága, hogy leginkább egy luxustanknak feleltethető meg. A járművet az USA-ban gyártatják és kevlár páncélzatot kap, amely a Nato-szabvány szerinti B6-os védelmet jelenti. A kocsi, a gyártó szerint így is csak 1500 kilogramm a súlyú, amely elképesztő adat. A méretei szerint 4800 milliméter hosszú és 2140 milliméter széles, a kerekek mérete változattól függően akár 24 colos is lehet. A kocsi szabad hasmagassága 30 centin van.

©
©
©

A motorjai szintén amerikai eredetűek, egy 6.2 literes V8-as  LS5 erőforrás formájában a General Motors kínálatából, amely egyébként a Chevrolet Corvette C7-es, legbrutálisabb ZR1-es válozatában is megtalálható. Ennek teljesítménye 999 lóerő egy kis helyi tuningolást követően.

A másik opció egy dízelmotoros változat, amelyben egy 6.6 literes Duramax motor van, amelyeket nagyméretű pickupokban használnak az államokban. A kocsi érdekessége a háborús helyzetre is felkészített túlélőcsomagja, amely megvédi benne ülőket akár vegy támadás ellen is.

©

A Ramsmobile Protos RM-X2, stílusosan, 999 999 ezer dolláros árról indul, amely megfelel 300 millió forintnak. De itt még nincs megállás, egy igazán egyedi ilyen autó akár 3 millió dollárba is kerülhet. Csak legyen, aki megfizeti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.