Próbaidőt kap a két lány, akik kövekkel dobálták az autókat egy felüljáróról

Próbaidőt kap a két lány, akik kövekkel dobálták az autókat egy felüljáróról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pártfogói felügyelet mellett próbaidőt kap az a két lány, akik egy autópályán közlekedő autómentő ablakát betörték, miközben a köveket dobálták.

A vádlottak még 2017-ben az emődi bányatavakat Emőddel összekötő M30-as autópálya felüljáróján sétáltak át. Korábban összeszedtek néhány követ, mert azt találták ki, hogy szórakozásból kövekkel dobálják meg az elhaladó autókat.

Az autópálya ezen szakaszán haladt egy autómentéssel foglalkozó sorőr is a tehergépjárműjével, amin egy összetört gépjárművet szállított, amikor a lányok egyike egy kődarabbal eltalálta a szélvédőjét – írja az esetről az Ügyészség honlapja.

A sofőr a rutinjának köszönhetően nem tett hirtelen kormánymozdulatot, hanem kihajtott a leállósávba, megállt és a 112-es hívószámon azonnal bejelentést tett a rendőrségen.

A teherautó szélvédőjének jobb felső sarka betört és bepókhálósodott, a szélvédő olyan mértékben rongálódott, hogy cserére szorult, abban mintegy 200 ezer forint kár keletkezett.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével, mivel ez a cselekmény 3 év szabadságvesztéssel sújtható maximálisan, mindkét lánnyal szemben azt indítványozta, hogy próbaidőre bocsátják őket és pártfogói felügyeletet kapnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások