A női autótulajdonosok harmada még mindig az első kocsijával jár

A női autótulajdonosok harmada még mindig az első kocsijával jár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez derült ki egy nem reprezentatív felmérésből, amelyet a legnagyobb magyar használt autós oldal készített.

A Hasznaltauto.hu honlapon keresztül feltett kérdésekre csaknem 12 000-en válaszoltak olyan témákban, mint:

Az elöregedő – a KSH adatai szerint átlagosan 14,2 éves – hazai autóállománnyal kapcsolatos adatokat az oldal saját felmérése is megerősíti: a válaszadók 34 százalékának 11-15 éves, további 23 százalékának 16-20 éves,

12 százalékának 20 évnél is idősebb autója van.

Ami az első saját személygépkocsi óta számított autócseréket illeti, úgy fest, hogy a nők ragaszkodnak jobban az elsőként kiszemelt négykerekűhöz: a férfiak 31 százaléka háromnál is többször cserélt autót, ezzel szemben a nők 33 százaléka egyszer sem.

Az autóvásárlásra szánt összegeket nézve szintén érdekes különbségre derült fény, ugyanis nemek szerinti bontásban a nők 25 százaléka vásárolt már 500 ezer forintnál olcsóbb autót, a férfiaknál ez az arány csupán 12 százalék.

A legutolsó autóvásárlásra költött összeg egyébként a férfiaknál a legjellemzőbb esetben – 39 százalék – 1-3 millió forint közötti összeg volt.

©

A legtöbb 3 millió forintig keresőnél az első két hely továbbra is az Opel Astra és a Ford Focus modelleké, a harmadik hely már a modellmegjelölés nélkül, de BMW-t keresőké – mondta Katona Mátyás a Használtautó.hu szakértője.

A 3-10 millió forint közötti ársáv még érdekesebb preferenciát mutat: itt leginkább az jellemző, hogy Mercedes-Benz vagy BMW a vevők vágya, de harmadik helyen azért ott egy konkrét modell, a Skoda Octavia is.

Átrendeződés is látható a piacon. Tavaly a 3-10 millió forintos ársávban még az Audi A4 és A6 modellekre, valamint a BMW 3-as sorozatára indult a legtöbb keresés, a Skoda Octavia csak a negyedik helyen állt, míg a modellpreferencia nélküli, most itt leginkább jellemző Mercedes-Benz keresések csak az ötödik helyen szerepeltek. A változás egyébként nem az említett modellek keresletének csökkenéséből, hanem például a használt Mercedesek átlag feletti keresletbővüléséből adódik – írja a használt autó hirdetési portál közleménye.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások