Ötajtós új változatban érkezhet a kicsi Suzuki Jimny

Ötajtós új változatban érkezhet a kicsi Suzuki Jimny

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kompakt terepjáró új változatában minden korábbinál több hely lehet, de van egy komoly gond a típussal.

A Suzuki nemrégiben dobta piacra a már általunk is alaposan letesztelt új generációs Jimnyt, ami egy kizárólag 3 ajtós változatban készülő, méretét és pajkos külsejét meghazudtolóan komoly terepjáró képességű autó. A tavaly 5,39 millió forintos alapáron debütált új kocsiból azonnban nem tudnak annyit gyártani, mint amennyit a piac képes lenne felvenni. És vajon mi lenne akkor, ha 5-ajtós változatban is kapható volna?

©

E gondolat mentén indult el egy ügyeskezű orosz designer, Nikita Chuyko, aki az Auto Mail számára elkészítette a hosszított, 2 extra ajtóval szerelt Jimny virtuális változatát. A koncepcióját tekintve enyhén az ötajtós Lada Nivára emlékeztető kocsi így mutat:

©

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy hamarosan tényleg elkészülhet az ötajtós Jimny: a nyújtott tengelytávú, nagyobb utasterű újdonságot elsősorban az indiai piacra szánják.

©

Eközben nálunk már a háromajtós változat is csak korlátozott mennyiségben érhető el, mivel a gyártó kivonja a modellt az európai piacról. Ennek az az oka, hogy nem felel meg a szigorodó európai károsanyag-kibocsátási előírásoknak, és egyszerűen nem éri meg "zöldebbé" tenni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.