Nincs feljebb: Magyarországon a Mercedes-Maybach GLS divatterepjáró

Nincs feljebb: Magyarországon a Mercedes-Maybach GLS divatterepjáró

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A típusnak már az extrák nélküli hazai alapára is bőven meghaladja az 55 millió forintot.

A Mercedes aktuális SUV termékpalettájának csúcsán az a tavaly tavasszal leleplezett GLS található, mely 5,21 méteres hossza révén még a hatalmas BMW X7-nél is nagyobb egy kicsit.

A 7 üléses változatban is készülő típus alapmodellje 29,8 millió forintba kerül, mely összeg ellenében egy 286 lóerős GLS 350 d lehet a miénk. A másik végletet pedig a novemberben leleplezett és luxusra hangolt Maybach kivitel jelenti, mely immár Magyarországon is elérhető.

A keresztségben Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic EQ Boost nevet kapott übercirkáló árcéduláján nem kevesebb, mint 57,1 millió forintos összeg olvasható.

©

Ezért a pénzért egy olyan kilencfokozatú automataváltós szabadidőautó lehet a miénk, melynek mozgatásáról egy 22 lóerős és 250 Nm-es lágyhibrid hajtással kiegészített 557 lóerős 4 literes V8-as biturbó benzinmotor gondoskodik. A típus 0-100-as szintideje 4,9 másodperc, végsebessége pedig 250 km/h.

©

Nem ez egyébként a legerősebb és leggyorsabb GLS, ez a kitüntető cím ugyanis az 52 millió forintos alapárú Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+ változaté, melynek ugyancsak 22 lóerős, 250 Nm-es lágyhibrid hajtással kiegészített biturbó V8-as benzines egysége 612 lóerőt, illetve 850 Nm-t szabadít rá a négy kerékre. Mindez 4,2 másodperces 0-100-as sprintet, illetve 280 km/h-s végsebességet tesz lehetővé.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.