Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az ország északi felén több helyen várható köd, elsősorban északnyugaton sűrű köd.

A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást - olvasható a police.hu-n.

A rendőrség szerint ilyen esetekben inkább lassítsunk, tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot, és lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől. Különösen veszélyes lehet, amikor hirtelen érkezünk egy ködfoltba, mert ekkor a látótávolság nagyon rövid idő alatt jelentősen lecsökken - írják.

Köd esetén ha lehet, használjunk ködfényszórót, ha nincs, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten nem ajánlott, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez.

Amennyiben pedig gyalogosan közlekedünk lakott területen kívüli útszakaszokon, akkor mindig vegyük fel a fényvisszaverő mellényt - adott egy végső jó tanácsot a rendőrség.

Hozzászólások