Egy órán belül kétszer bukott le ittas vezetéssel egy tiszapüspöki férfi

Egy órán belül kétszer bukott le ittas vezetéssel egy tiszapüspöki férfi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az első alkalommal elvették a jogosítványát, ám ez nem akadályozta a vezetésben.

Szolnok belterületén november elsején délelőtt a rendőrök félreállítottak egy autót, ami a Rendőrség közleménye szerint „bizonytalannak tűnt”. Az egyenruhások megszondáztatták az autót vezető férfit, a szonda pedig pozitív eredményt mutatott, így bevitték a rendőrkapitányságra, és elvették a jogosítványát is.

A tiszapüspöki férfit azonban nem akadályozta meg az intézkedés, illetve jogosítványának hiánya abban, hogy nem sokkal később ismét autóba üljön. Pechére azonban egy órán belül újfent félreállították, „mivel az autóval a forgalmi sávban padkától padkáig közlekedett”. Az alkoholszonda ismét pozitív eredményt mutatott, a rendőrök pedig megint előállították.

A férfi ellen eljárás indult, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az eset után ismét felhívásban figyelmeztette arra az autósokat, hogy Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetéssel szemben, vagyis egy korty ital sem engedélyezett vezetés előtt.

(Kiemelt képünk illusztráció!)