Visszatér a Renault 5-ös

Visszatér a Renault 5-ös

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igaznak bizonyult a korábbi pletyka, a francia konszern visszahozza a 70-es 80-as évek népszerű kisautóját a Renault 5-öst.

A Renault-csoport csütörtökön bemutatta középtávú terveit, amelyben a márkacsoport valamennyi tagjáról megosztott néhány érdekes információt. Így a Dacia hamarosan új logót és három új modellt kaphat, a Ladánál is megújul a Niva. Az anyacég a Renault pedig visszahozná kisautójának az 5-ösnek a modern változatát.

A kocsi a trendnek megfelelően már elektromos hajtású lenne, de bemutatott dizájnterv alapján összességében hasonlít a több mint 3 millió példányban értékesített két évizedig gyártott Renault 5-ösre.

©
©
©

A cég vezetője, Luca de Meo szerint a retrós Fiat 500-as visszatérése egyértelműen bravúr volt, amit érdemes másolni. A modern Renault 5-ös dizájnját az a Gilles Vidal tervezte, aki a jelenlegi Peugeot-ok megjelenéséért is felel. A Renault 5 fő vonalait a függőleges hátsó lámpákat a lapos csomagtérajtót és az eleve szögletes, doboz formát sikerült látványosan adaptálni egy modern autóra is.

Műszaki információkat még nem közölt a Renault, de a 2025 környékén érkező autó kapcsán egyértelműen a Renault Zoe hajtása jöhet szóba, sőt arról is érkezett információ, hogy esetleg az új Renault 5-ös fogja váltani a Zoét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások