Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A béren kívüli juttatásokat így kapják a japán cég egyik részlegénél.

A Toyota cégcsoport informatikai részlege, a Toyota Systems különleges kísérletet indított útjára: a cég mind a 2500 alkalmazottja szabadon használhatja a cég új digitális fizetőeszközét. A cégnél létrehozták az ehhez szükséges infrastruktúrát, ahol az alkalmazottak blokklánc alapú funkciókat hajthatnak végre, mint például a digitális fizetőeszköz alapú tranzakciók  – írja a Smarter Media híre.

A szolgáltatás talán legfontosabb újdonsága, hogy a Toyota Systems alkalmazottai a béren kívüli juttatásaikat is digitális token formájában kapják meg, amit aztán egyéb kedvezményekre válthatnak. A digitális token nem cserélhető japán jenre, vagy más valutára, tehát a visszaélés kizárt.

Más cégek is próbálkoznak hasonlóval említésre érdemes a BMW Korea által tervezett kísérleti token-rendszer bevezetése, vagy a Renault blokklánc projektje, amellyel a járműalkatrészek megfelelőségi tanúsítványainak kiadását szeretnék felgyorsítani. Idén februárban pedig a Tesla jelentette be az amerikai tőzsdefelügyeletnél (SEC), hogy 1,5 milliárd dollárt fektetett a bitcoinba. Jelentésükben azt írják, hogy ha rendeződnek a legismertebb kriptovaluta körüli szabályozási bizonytalanságok, akkor tervezik, hogy autóikat és szolgáltatásaikat is megvásárolhatóvá teszik ezen a fizetőeszközön is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások