Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Autómentessé teszik a hétvégén az Andrássy utat Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Föld Napja alkalmából egy hétvégére gyalogos-biciklis területté változik az Andrássy út és a Kós Károly sétány is.

A Föld napja alkalmából most hétvégén még több közterületet nyit meg a főváros a sétáló, bicikliző, sportoló és kikapcsolódó emberek előtt – közölte a Facebookon Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke.

Balogh Samu azt írta:

a pesti rakpart mellett április 24-én és 25-én megnyitjuk az Andrássy utat és a Kós Károly sétányt is, így egy három kilométeres sétaút jön létre a Városliget és a belváros között. A hétvégi sétány a József Attila utca ideiglenesen kiszélesített járdáin keresztül kapcsolódik a pesti alsó rakparthoz is”.

Balogh szerint a koronavírus-járvány megmutatta, hogy mennyire fontosak a kellően tágas, a járvány alatt is biztonságosan használható gyalogos közterek egy városban. “A gyalogos pesti alsó rakpart sikere mutatja, hogy mennyien vágynak arra Budapesten, hogy kicsit kiszakadjanak a szabadba, és nyugodtan sétáljanak vagy biciklizzenek a városban. Főleg, ha olyan különleges helyeken tehetik ezt meg, ahol hétköznapokon nincs erre lehetőségük! A Föld napja alkalmából egy hétvégére gyalogos-biciklis területté változik az Andrássy út és a Kós Károly sétány is” – írta.

A technikai részletek alapján a következők várhatóak:

A kabinetfőnök azt kérte, hogy az emberek szép időben is legyen óvatosak, ügyeljenek a megfelelő távolság tartására, és a maszkviselésről se feledkezzenek meg.

Hozzászólások