hvg.hu Plázs

Minél magányosabb valaki, annál jobbak a túlélési esélyei

Egy friss kutatás alapján most új magyarázatot találhatunk arra, hogy a magányos emberek miért kerülnek a szociális háló peremére. - A legújabb eredmények szerint a magányos emberek agya sokkal aktívabban, sokkal éberebben reagál a veszélyhelyzetekre. Aki hajlamos az elszigetelődésre, egyúttal az átlagnál hajlamosabb az önvédelemre, a védekező viselkedésre is.

MTI Plázs

Tisztább háztartásban okosabb lesz a gyerek?

A fejlett egészségügyi berendezésekhez való hozzáférés jótékony hatással lehet a gyerekek kognitív képességeire, és az alacsony költségvetésű, vidéki területeket érintő higiéniai programok segíthetik a fiatalok szellemi fejlődését - derült ki a Világbank új jelentéséből.

hvg.hu Tech

Testünkkel is gondolkozunk, nemcsak az agyunkkal

Brit – pontosabban skót – tudósok az Aberdeeni Egyetemen „hihetetlen” eredményre jutottak kísérleteik során: testünk is részt vesz ugyanis szerintük a gondolkodásban. Ha a jövőre tekintünk előre, akkor például egy kicsit előredőlünk, ha pedig a múltra emlékezünk, akkor egy kicsit hátra. Ennél érdekesebb kísérletek is voltak korábban, amelyeket most a New York Times összegzett.


A címlapról ajánljuk