Miért ilyen dühös Serena Williams?

Miért ilyen dühös Serena Williams?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
V.É.

Amikor néhány hónapja kiderült, hogy John McEnroe tízszer annyi pénzt kap azért, hogy a wimbledoni teniszmeccsek alatt a személyes varázsával emelje a BBC kommentárjának a fényét, mint Martina Navratilova – akinek egyébként a pályán tekintélyesebb eredményei voltak, mint az amerikainak –, a hatalmas különbség igazolására többek között az az érv hangzott el, hogy McEnroe sokkal szórakoztatóbb. Ha kibontjuk ezt az érvet, akkor ott találjuk McEnroe-nak a meglehetősen heves vérmérsékletről híres személyiségét, amely megannyi dührohammal, kiabálással és csapkodással tette emlékezetessé a meccseit, és kénytelenek vagyunk levonni a következtetést, hogy ez a fajta hozzáállás jobb anyagi befektetésnek számít, mint Martina Navratilovának a játékot tisztelő higgadtsága és visszafogottsága.

Tekerjünk előre néhány hónapot a US Open hétvégi női döntőjéhez, ahol Serena Williams dühös volt, kiabált és csapkodott, de valamiért ezzel mégsem a McEnroe-i értelemben vett elismerést váltotta ki.

Serena Williams 36 éves, 1995 óta profi teniszező, az azóta eltelt 23 évben 23 Grand Slamet nyert, az elsőt 17 évesen, a legutóbbit pedig már nyolchetes terhesen.

És ezek alatt az évek alatt rengeteg oka volt arra, hogy dühös legyen.

Serena Williamsnek, ha mentsége nem is, de rengeteg oka lehetne arra, hogy dühös legyen, ő ugyanis nagyon is tisztában van a kontextussal: azzal, hogy az ő pályára lépése soha sem csak a teniszről fog szólni. Ehhez képest még kifejezetten elegáns és összeszedett volt a dühöngése a US Open döntőjében. Pedig könnyen csinálhatta volna így is: 

Hozzászólások