Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elhagyhatta a herceg a szívklinikát, a magánkórházban még folytatják a kezelését.

Visszavitték pénteken Fülöp edinburghi herceget a legnagyobb londoni szívgyógyászati klinikáról abba a magánkórházba, ahová először beszállították.

A Buckingham-palota pénteki közleménye megerősítette, hogy II. Erzsébet királynő 100. életévében járó férjén a Szent Bertalan Kórházban a héten sikeres kardiológiai beavatkozást hajtottak végre.

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Erzsébet királynő férje néhány napig még kórházban marad.

A brit királyi család londoni hivatalának rövid tájékoztatása szerint Fülöpöt pénteken visszavitték a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba, ahol várhatóan még napokig folytatódik kezelése.

Fülöpöt február 16-án vitték a windsori rezidenciáról a királyi család magas rangú tagjait rendszeresen kezelő King Edward VII londoni magánkórházba az akkori hivatalos tájékoztatásban közelebbről nem részletezett fertőzés és egy már régebb óta fennálló szívprobléma miatt.

Innen hétfőn átvitték a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) által működtetett Szent Bertalan Kórházba, hogy a fertőzés mellett a herceg szívproblémáját is megvizsgálják.

Fülöp herceget átszállították egy másik kórházba, ahol a szívét vizsgálják

A hét végéig még biztosan nem hagyja el a kórházat a herceg.

A kardiológiai beavatkozást szerdán hajtották végre, és a Buckingham-palota pénteki közleménye szerint Fülöpöt ismét a VII. Eduárd kórházban kezelik.

A palota továbbra sem közölte, hogy a közkeletűen csak Barts néven emlegetett kórházban pontosan milyen kardiológiai kezelést végeztek el a hercegen, és azt sem ismertette, hogy a szívprobléma mellett Fülöpnek milyen jellegű fertőzéses megbetegedése van.

Udvari illetékesek már a herceg kórházi kezelésének elején hangsúlyozták, hogy Fülöpöt nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni. Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

Hozzászólások