Hrutka János Petry Zsolt kirúgásáról: Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz

Hrutka János Petry Zsolt kirúgásáról: Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nemrég egy szakkommentátori állásból a véleményéért elküldött focimenedzser szomorúnak nevezte, hogy bárki elveszítheti állását a véleményéért.

Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz. A téma egy eszköz, hogy megosszuk az embereket, hogy azon keresztül szeleteljünk, bélyegezzünk, matricázzunk, meg-, és elítéljünk ismeretlenül. A szereplők, nyilatkozók is eszközök, szócsövek, hogy oldaltól függetlenül viszontlássa tollász és szerkesztő a saját gondolatait, nézeteit, a mások által megkövetelteket. Amiben lehet, hogy ő maga sem hisz igazán, de ez a feladat. Mi lesz a szócsővel? Jön a következő!

– Hrutka János így kommentálta azt, hogy megvált Petry Zsolttól a Hertha BSC a Magyar Nemzetben megjelent interjúja után. Petry az interjúban arról beszélt, hogy az európai bevándorláspolitikát „az erkölcsi leépülés megnyilvánulásának” tartja. Beszélt Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállásáról is. Erről azt mondta, a kapus helyében „nem fogalmazna meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben”, azzal pedig, hogy védelmébe vette a szivárványcsaládokat, szerinte a magyar társadalom többsége nem ért egyet.

A klub aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezett a tolerancia mellett, ráadásul pontosan senki sem tudhatja, hogy...

Posted by Hrutka János on Tuesday, April 6, 2021

Hrutka Jánost nemrég éppen az után rúgták ki a TV2-csoportba tartozó Spíler TV-től, hogy kiállt A család az család-kampányt támogató Gulácsi Péter mellett.

A tények ismerete nélkül, szomorú, hogy bárki elveszítheti állását véleményéért, egy adott helyzet más aspektusból való megközelítéséért

– fűzte most hozzá Petry ügyéhez a Facebook-oldalán. Azt írta, a berlini klub aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezett a tolerancia mellett. Pontosan senki sem tudhatja, hogy milyen pontok szerepelnek egy stábtag vagy a sportolók szerződésében az ilyen esetekre vonatkozóan – folytatta –, milyen belső protokollnak kell eleget tenniük egy-egy nyilatkozattal kapcsolatosan.

Megvált Petry Zsolttól a Hertha BSC a Magyar Nemzetben megjelent interjúja után

A klub arra hivatkozva küldte el Dárdai Pál vezetőedző munkatársát, hogy a lapnak tett nyilatkozata nem felelt meg az általuk vallott értékeknek.

Az sem tudható Hrutka szerint, „hogy mit mondott Petry Zsolt a témát éppen egy másik ruhába öltöztetni próbáló újságírónak, hogy visszakérte-e ellenőrzésre a megjelentetni kívánt anyagot és valóban az és úgy jelent-e meg, ahogy azt ő szerette volna”.

Hozzászólások