szerző:
Gőgh Csilla
Tetszett a cikk?

A hajdani Paksi halászcsárda alapos átalakuláson ment keresztül, mire tavaly decemberben megnyílhatott Mentaterasz néven az utóda. A névadás okára nem sikerült rájönnünk, talán a menta frisseségét akarják mintául venni a komplexum tulajdonosai.

© Gőgh Csilla
Kívülről nem látszanak a méretek: szórakozóhely a pincében, étterem két helyiséggel, az alsó- és felső szinten terasz és nem utolsó sorban, frappáns megoldásokkal tarkított tetőterasz. A méret előnye és hátránya is az étteremnek. A teltházas táblát egyelőre nem kell kirakni. Hogy mi lehet ennek az oka? Talán az is, hogy a környéken lehetetlenség parkolni, de még behajtani is. Kevés az esélye, hogy valaki csak úgy „véletlenül” beesik ide. Emiatt is múlt ki az előd, a halászcsárda.

A hagyományos magyar fogásokat kiegészítették a nemzetközi konyha produktumaival, mintha a halászcsárda egykori törzsközönségét és a modern, fiatalos életstílusú vendégeket egyszerre szerették volna megnyerni. Mindenesetre a kiszolgálással még vannak kisebb-nagyobb zökkenők. Volt vendég, akinek másfél óra hiábavaló várakozás után a rendelést le kellett mondania.

Mindamellett az étteremben biomániások és földi halandó sör-és borfogyasztók egyaránt jól érezhetik magukat. A bio-, a koffeinmentes-, a szójatejjel készült kávék, az avokadó energiabomba turmix, a 12 féle forró csokoládé, a lassi kefir tökéletesen megfér a magyar borokkal és koktélokkal. Még szivarokból (!) is válogathatunk – egészen a 8300 forintos kategóriáig. Számos koncertet és zenei eseményt szerveznek, kéthetente megújul fotógalériájuk, így tehát vacsoránk végeztével a kulináris élvezeteket egy emelettel lejjebb kulturális kikapcsolódás válthatja fel.

© Gőgh Csilla
Ételtárlat:

A spárga krémleves füstölt lazacos burgonyagombóccal vagy a lepényhal erdei gombás mártással a modern konyha követeként szerepel a sólet és a sült libacomb, szilvás párolt káposztás tejfölös zsemlegombóc fogások mellett.
A telefonkönyvszerű rendszerben kialakított étlap könnyen áttekinthető, rendezett.
A legkritikusabb ízlelők között is osztatlan sikert arathat a francia sajttorta grillázs fagylalttal és erdei öntettel. Az ötletes turmixok nemcsak választékuk, hanem természetes alapanyagaik miatt is figyelemreméltóak.

© Gőgh Csilla
Jellemzők:

Egy fő átlagfogyasztása itallal kb.: 6000-7500 ft.
Egy presszó kávé ára: 320ft.
Hangulat: könnyed, kötetlen
Konyha: fúziós és magyar konyha
HVG tetszési index (max. 10X): XXXXX
Étterem: X Bár: X Egyéb: szórakozóhely, kiállítások, kulturális központ
Bankkártyák elfogadása: minden kivéve American express

Elérhetőség:
Cím: II. ker. Budapest, Margit krt. 14.
Tel.: 06-1-336-12-50
Nyitva: vas.-sze. 11-02 óráig, csüt.-szo. 11-04 óráig
Web.: http://www.mentaterasz.hu/

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gőgh Csilla Gasztro

Bor, mámor, Bock bisztró

„Kinek az étel öröm, öröm az élet is”- Alexander Brody idézetét olvashatjuk a bisztró heti menüt kínáló táblája fölött. Ez sok mindent elárul a Bock filozófiájáról.

Gőgh Csilla Gasztro

Uszályétterem a Dunán

A veszteglő dunai uszályra épített Spoont nem a lapos pénztárcájú embereknek találták ki, az étterem mégsem panaszkodhat vendégforgalmára: felkapott hely lett Budapesten.

Gőgh Csilla Gasztro

Cheho: bevetés előtti hangulatalapozó

A budapesti Soho-nak vagy Broadway-nek nevezett Nagymező utcában "rejtőzködő" Cheho nem tipikus étterem, inkább a sportközvetítésekért rajongók találkozóhelye, a hétvége esti életének kiindulópontja. Lehetne kicsit többféle - főleg meleg - étel, de azért szerethető.

Kovács Gábor Gasztro

Haxen Király Sörház-Étterem

Autentikus díszletek között ehetjük degeszre magunkat csülökkel és más bajor finomsággal, sőt hozzá még néhány korsó aljára is nézhetünk. A sörválaszték itt gazdag.