szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Régi hagyomány tér vissza a brit éttermekbe: a vacsorára érkezők magukkal hozhatják kedvenc borukat is.

Egyre több étterem kínálja ezt a lehetőséget a vendégeinek - olvasható egy internetes portálon. Ezáltal azonban nem lesz olcsóbb a divatos vendéglőben elköltött ebéd vagy vacsora: a királyság száz legjobb éttermében ugyanis átlagosan 22 fontnyi (6900 forintnyi) dugóilletéket kell fizetni csak azért, hogy a vendég a magával hozott, kedvenc nedűjét kortyolgathassa. Az elegánsabb helyeken viszont akár 35 fontot (10 900 forintot) is elkérhetnek ezért, a bor évjáratára és értékére való tekintettel.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Izsák Norbert Gasztro

Borkóstolás spirituális felhangokkal

Ügyes marketingfogás a villányi borvidék népszerű pincészete, a Vylyan részéről, hogy három ismert ember által patronált jótékony célú árverés kíséretében vezeti be a piacra új zászlósborát, a 2006-os Duenniumot? Nyilván, de attól még több, mint érdekes, sőt, ha nem volnánk cinikus újságírók, azt mondanánk, nemes is. Egye fene, még így is mondjuk.

Tóth Csaba Gasztro

Koccintás a filmvásznon: mit isznak a főszereplők?

Borozós jelenet ugyan szinte minden második filmben van, de viszonylag csekély dramaturgiai jelentőséggel bír – leszámítva néhány, legalábbis e tekintetben kiemelkedő alkotást. Az utóbbi évek terméséből szüreteltünk egy puttonyra valót.

Lindner András Kult

Mámorító hangok - bor és dal

Több ezer éves zenei és irodalmi hagyományokból válogathatnak azok az együttesek, amelyek szüreti mulatságokon és fesztiválokon egyre gyakoribb kísérői az elmélyült poharazgatásnak.