szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négyfogásos menüt kínál egy mészkőbánya mélyébe telepített finn vendéglő, amelynek étlapján flambírozott csiga is szerepel.

Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy éttermek, boltok időszakosan szokatlan helyszínekre települnek ki, a hirtelen feltűnő, majd éppoly gyorsan eltűnő ideiglenes árusítóhelyeket "pop-up" üzleteknek nevezik.

Helsinki népszerű étterme, a Muru "pop-down" vendéglőt nyitott a dél-finnországi Lohjában, a helyi mészkőbányában, 80 méterrel a felszín alatt, ahol tíz estén át várják az ínyenceket.

A 128 eurós vacsorákra, amelyeken a flambírozott csigákon kívül füstölt fehér marénát kínálnak citromolajban, borjú vesepecsenyét és steaket, már minden hely elkelt.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!